divendres, 6 d’abril del 2018

2x49: Proposta Gastronòmica Abril 2018. Gastro Matoll Experience (Belianes)

Aquest mes d'abril us porto una proposta gastronòmica de fora de la ciutat de Lleida: la Gastro Matoll Experience a Belianes. Gràcies al súper detall d'una bona amistat, durant les vacances de Setmana Santa, vaig poder gaudir d'aquesta experiència gastronòmica a la micro cerveseria Matoll. La Gastro Matoll Experience em va encantar tant per la proximitat de tracte com per la seva qualitat i, per això, la vull compartir amb tots/-es vosaltres. M'hi acompanyeu?
CERVESES ARTESANES MATOLL
EL PROJECTE

photo by @matoll
La fàbrica de cervesa artesana Matoll es troba a la Vall del Corb a l'Urgell. El Josep Maria, el Quim i el Jordi són les ànimes que fan bategar aquest projecte. Tots tres van començar a elaborar cervesa artesana com a hobby i, amb el temps, van anar ampliant la seva passió per aquest beuratge. Produeixen cerveses artesanes amb productes de proximitat i de qualitat. S'estructuren de forma cooperativa, sostenible i amb valors socials.
CERVESES QUE PRODUEIXEN
Més info AQUÍ
TIPUS DE VISITA QUE OFEREIXEN
A part de produir cervesa artesana, la Cerveseria Matoll està oberta al públic per rebre visites. Ens ofereixen: Visita a la fàbrica, Beermut, Maridatges de temporada i la Gastro Matoll Experience (que és la que vaig realitzar el passat mes de març i que més avall us explicaré.) Normalment les visites es realitzen els dissabtes a partir de les 11.30 h, però si preferiu una altra data, us podeu posar en contacte amb ells. Això sí, haureu de fer una reserva prèvia
📌Visita a la Fàbrica de Cerveses Matoll.
La visita a la petita Cerveseria artesana Matoll és gratuïta. En ella ens expliquen, de forma propera i amena, els ingredients necessaris, el procés d'elaboració de les seves cerveses, l'embotellament i també els tipus de cervesa que fabriquen.
photo by @matoll
📌Beermut.
L'opció Beermut consisteix en visitar la fàbrica de cerveses Matoll, i en finalitzar, ens ofereixen la degustació de productes de la zona: formatge, secallona, etc. Tot això acompanyat de patates xips, olives, escopinyes i una cervesa artesana Matoll de 33cl. a escollir. Una bona manera de finalitzar la visita, no creieu?
Preu: 5 €/persona.
photo by @matoll
📌Maridatge de cerveses Matoll
El Maridatge de Cerveses Matoll inclou la visita a la cerveseria i, en acabar, mariden 5/6 de les seves cerveses amb 5/6 productes artesans i de proximitat de temporada: formatge, xocolata, gelats, etc.
Preu: 10€-12€/persona.
📌Gastro Matoll Experience
La Gastro Matoll Experience és la germana gran de les visites. És tracta d'una proposta de recent creació i és la que vam realitzar fa poques setmanes. El Quim va ser l'encarregat d'oferir-nos aquesta experiència que vam gaudir amb tots els sentits. Us sentireu com a casa pel tarannà proper, planer, instructiu i obert que brinden. Moltes gràcies!
Preu: 40 €/persona.
Aquesta visita inclou: 
🠞Recepció a la cerveseria amb un petit aperitiu del paisatge i una cervesa.
🠞Visita i explicació del procés d’elaboració de les seves cerveses artesanes.
🠞Maridatge de temporada. En aquest vam maridar 5 cerveses artesanes Matoll amb 5 tipus de xocolata artesana Pangea d'Aitona. Un maridatge personalitzat, sorprenent,  i de proximitat, no només pels productes que oferia, sinó per l'ambient distès amb què ens van obsequiar.



🠞Dinar: 5 mitjos plats, postres i cervesa Matoll al restaurant Cal Menut de Belianes.
En acabar el maridatge a la fàbrica, el Quim ens va acompanyar molt amablement a Cal Menut. Allà ens esperava la cirereta final de la Gastro Matoll Experience: el dinar!

Aperitiu de la casa.
Croquetes de bacallà i llamàntol. 
Pa de vidre amb tomàquet i pernil.
Carxofes amb foie i trinxat de patata i botifarra negra.
Risotto de bolets.
Musclos a la llauna.
Postres
Una experiència gastronòmica que us recomano totalment!!!
ACTIVITATS PARAL·LELES ORGANITZADES PER MATOLL
Durant la visita, ens van explicar altres activitats que la Matoll organitza durant l'any. Ja tenim ganes de que arribin! Ben aviat podrem gaudir de:
📌VII Fira de la Cervesa Artesana de Tàrrega
L'Associació Agrat i la Cerveseria Matoll organitza cada any la Fira de la Cervesa Artesana de Tàrrega. Enguany la sisena edició tindrà lloc el dissabte 2 de juny. Es tracta d'una fira que aplega micro cerveseries catalanes i que, a més, compta amb moltes altres activitats: tasts, maridatges, exhibicions culinàries, concerts, djs, dinar i sopars populars, concursos, etc.
📌5è Aniversari Matoll
Entre finals d'octubre i principis de novembre la Cerveseria Matoll celebra el seu aniversari i ho fa amb tot un seguit d'activitats d'oci, musicals i gastronòmiques que fan molt bona pinta: esmorzar, beermut, dinar popular, concerts i la Beermile (una cursa d'una milla, on cada 400 metres s’ha de beure una ampolla Matoll i on es premia la disfressa més original dels participants). Sens dubte la Beermile promet ser una experiència semi-esportiva molt esbojarrada! 
Més info AQUÍ
Vegeu AQUÍ el vídeo promocional de la passada edició. 

Fem una Matoll Experience?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada