dissabte, 11 de novembre del 2017

2x20: Ponent Roots Festival


Del 16 al 19 de novembre de 2017, arriba l'esperada 6a edició del Ponent Roots a Lleida. Un festival independent de músiques negres organitzat pel col·lectiu Ponent Roots: l'Edu i el Blasi. Davant la inexistència d'un festival d'aquestes característiques a la nostra ciutat, tots dos van decidir impulsar-lo fa sis anys. I ho van fer tenint en compte el tipus de festival al qual, a ells i al públic amant d'aquest tipus de música, els hi agradaria anar a Lleida. És d'agrair que els Ponent Roots dinamitzin l'escena musical a Ponent, no només amb aquest festival, sinó també amb concerts de petit format, punxades en vinil i altres esdeveniments que organitzen. El lema d'enguany del Ponent Roots Festival és "Power to the People." Una consigna que posa de manifest que la cultura i la música en viu ens empoderen.
PROGRAMA PONENT ROOTS FESTIVAL
📌Dijous 16 de novembre
VINIL FORUM. Josep Ramon Jové (Jazz Tardor), Xavi Puig (Negra Nit), Antoine Gorgues (Guersen Records) i Arnau Sabaté (Dublab / Fleajeys) parlaran d'alguns dels seus discos que han marcat un punt d'inflexió a la història de la música negra. 
Ubicació: Grans Records.
Hora: 20 h.
Preu: Gratuït.

                                                                      
📌Divendres 17 de novembre
MÚSICA EN DIRECTE amb  un assortiment de 4 grups que forgen un cartell heterogeni i de gran nivell: The Gramophone Allstars Big Band + Iseo & Dodosound + Nación Funk Allstars Block Party + The Rigodonians. 
Ubicació: Sala Cotton
Hora: 23 h.
Preu: 15 €/ 17 €

· The Gramophone Allstars Big Band
The Gramophone Allstars Big Band presentarà en exclusiva el seu nou disc: “Maraca Soul”. Trobarem 16 músics dalt de l'escenari que ens faran vibrar i ballar amb sons caribenys mesclats amb boogaloo, calypso, jazz, ska vintage, New Orleans funk. 
He tingut l'ocasió de gaudir del seu directe i us asseguro que no et deixa indiferent.

                                                     

· Iseo & Dodosound
Iseo & Dodosound, per primer cop a Lleida, ens presentaran també el seu nou disc Roots in The Air. Aquest projecte musical experimenta cap a noves i inexplorades dimensions musicals i el seu ventall melòdic passa per ritmes jamaicans electrònics, soul, r&b, dub, pop alternatiu, reggae i rap entre d'altres. 

                                                      

· NACIÓN FUNK "Allstars Block Party."
Nación Funk és un escamot que inclou músics de Los Fulanos, Achilifunk Sound System, Fundación Tony Manero i Chocadelia Internacional. S'autoproclamen "artesans del ritme", estan especialitzats en música negra i organitzen mogudes com la que podrem gaudir la nit de divendres. La Block Party és un espectacle musical que escenifica i recupera l'esperit les festes dels 70 al Bronx. Trobarem una proposta interessant i diferent, ja que Nación Funk All-Stars ens obsequiaran amb un concert amb temes de hip hop, groove, de funk amb mc's i ballarins i ballarines. Segons els organitzadors "les sinergies que es creen donen com a resultat festes imprevisibles trencant les barreres entre l’escenari i el públic. Tan important és el que succeeix a dalt com a baix de l'escenari."
Fa molt bona pinta, no creieu?

                                                     

· The Rigodonians
The Rigodonians és un duet provinent del barri de Sants que van iniciar el seu projecte el 2011 i que es declaren "bojos pel vinil". Un projecte musical que abasta gèneres com el funk, la bossanova, el rythm & blues,Calypso, Cumbia, Soul, el rock'n'roll o el reggae. The Rigodonians posaran la cirereta final a la sessió del divendres i ens faran moure els cossos amb ritmes ballables 100%.

                                                       
Les entrades anticipades es poden adquirir a Lleida al Cafè del Teatre de l'Escorxador, al Grans Records, al Beat Cafè i Soul, i al Bar Bàmbola; a les Borges Blanques a l' Slàvia, a Tàrrega al 3Catorze i a Barcelona al Daily Records per 15€ anticipada. El preu de l'entrada a taquilla és de 17€.

📌Dissabte 18 de novembre
Concert de Food 4 Soul en horari de vermut al Beat Cafè i Soul.  Food 4 Soul és un trio de  bateria, veu i guitarra, per tant es tractarà d'un concert en petit format i alhora peculiar. Food 4 Soul cerca l'essència de cada tema amb un toc groove. Els organitzadors asseguren que trobarem "Una música ideal tant pels amants del soul clàssic com pels interessats en les noves tendències de la música negra. Si t'agrada el so d'artistes com Anderson Paak, Athony Hamilton, Bill Withers o Stevie Wonder, no et perdis el seu directe. Promet."
Ubicació: Beat, Cafè i Soul.
Hora: 12 h.
Preu: Gratuït.

                                                                       

· CONCERT de Calmoso & the BlackFang
The BlackFang és un nou projecte castellonenc de banda hip-hop amb arrels jazz i funk en valencià. 
Ubicació: Cafeteria Slàvia, Les Borges Blanques.
Hora: 23 h.
Preu: Gratuït.

                                                                               

📌Diumenge 19 de novembre
PONENT ROOTS XICS: una proposta per gaudir de la música negra per a un públic més familiar amb el directe de L'Home Llop & The Astramats (ska, rocksteady, early reggae) + TOTS DOS dj's (Soul, Ska, Reggae) + Companyia Tombs Creatius (jocs de fusta de la Companyia Tombs Creatius estaran repartits per tota la sala Cotton per jugar i aprendre al mateix temps.)
Ubicació: Sala Cotton
Hora: 17 h.
Preu: 5 €

                                                                                     
I A MÉS A MÉS...
📌SÚPER SORTEIG
Si compreu la vostra entrada anticipada, feu una foto i l'etiqueteu amb #ponentroots o l'envieu a ponentroots@gmail.com, entrareu en el sorteig d'una visita per anar amb 5 persones que tu vulguis i quan vulguis a la nova fàbrica de La Vella Caravana a Menàrguens (Lleida). Inclou dinar o sopar, tast i pack de cerveses artesanes.

                                                                         
📌COL·LECCIÓ "BLACK MUSIC" DE NUS CREACIONS.
Nus Creacions estrenarà la seva nova col·lecció BLACK MUSIC o MÚSICA NEGRA, de samarretes per home, dona i bosses totebags al Ponent Roots Festival. 

                                                                                    
Us deixo amb el cartell complet del 6è Ponent Roots Festival. Power to the People!!!
          

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada