divendres, 8 de setembre del 2017

2x03: Proposta gastronòmica de setembre. L'Estel de la Mercè

La proposta gastronòmica per aquest mes de setembre la dedico a L'Estel de la Mercè, un restaurant d'una parella que prové del món de l'hosteleria. La Mercè Tomàs, la cap de cuina i xef, es va formar inicialment a l'escola d'Hosteleria de Lleida i va continuar la seva formació culinària arreu d'Europa. Ella és la que idea i posa ànima als plats des dels fogons de la seva cuina i és una de les poques dones a l'alta gastronomia de la nostra ciutat. El Toni Lara, el cap de sala i sommelier,  va estudiar a l'Escola d'Hosteleria i Restauració de Barcelona i fou designat "Millor Sommelier Català" el 2013. Ell és la cara visible al restaurant i l'expert en vins, amb afany per atendre bé a tothom. Un tàndem perfecte! Al 2004 van decidir obrir el seu propi restaurant  i al cap de 5 anys es van traslladar a la seva actual ubicació al carrer Cardenal Cisneros, 30 de Lleida.

L'Estel de la Mercè ens ofereix un tipus de cuina de mercat a base de productes frescos de temporada i de proximitat amb molta qualitat. La combinació de la cuina tradicional amb trets moderns i molt elaborats, fan que sigui un establiment autèntic i únic a la nostra ciutat que està en constant evolució. 

El seu horari d'obertura és de dimecres a dissabte de 13 h a 16 h i de 21 h a 23.30 h. Dimarts i diumenge només obren al migdia de 13 h a 16 h. 

L’Estel de la Mercè està dividit en dos espais diferents: la sala del restaurant i el gastrobar. El gastrobar, situat a la planta baixa, és un ambient més informal on gaudir de la cuina més desimbolta de la Mercè tot fent un aperitiu, una tapa o una petita degustació. En aquest racó també ens ofereixen el "servei de vins per copes" amb les explicacions del Toni en un ambient menys distant.


El restaurant, situat al primer pis, és on podreu gaudir de dinars, sopars i tasts.


Una de les singularitats d'aquest establiment és la selecció de vins de què disposen a més d'una petita bodega climatitzada situada també a la planta baixa. 


Cada cop que he anat a l'Estel de la Mercè, he pogut percebre la passió per la gastronomia i  per la innovació. A més a més, l'entusiasme per fer les coses ben fetes s'ensuma en cada racó, en cada detall. Anar a l'Estel de la Mercè suposa una explosió dels sentits i un viatge gastronòmic que s'inicia amb les aromes de flors, passant per l'acurada presentació dels seus plats i l'alta qualitat d'aquests. Una experiència única i personalitzada que notareu per l'excel·lent tracte que es rep.  Us he de confessar que em quedo embadalida amb les explicacions i recomanacions enològiques del Toni que desprenen il·lusió i professionalitat. Tot i això, també us he de dir que alguns companys de taula es troben a vegades aclaparats amb tanta explicació.


A l'Estel de la Mercè hi podeu trobar diferents opcions. Als migdies ofereixen dos tipus de menús. El Menú del Dia, per uns 16 € i el Menú Tradició per 25 €. El Menú Tradició és una novetat que acaben d'incorporar pels migdies i està compost d'un entrant, un plat de peix un plat de carn  i unes postres per comensal a més de pa, aigua i copa de vi. El Menú del Dia és una molt bona opció perquè les vostres papil·les gustatives facin una primera presa de contacte amb la seva extraordinària cuina i a un preu molt més assequible que el de la carta. Aquest menú hi trobareu un entrant, cortesia de la casa, un primer plat, un segon plat, les postres, pa, aigua i copa de vi. Us deixo les imatges dels plats que vaig poder assaborir un migdia d'abans d'estiu:










La seva carta gastronòmica, disponible per dinars i per sopars, ofereix opcions apetitoses per a tots els gustos: per compartir, entrants, carns, peixos i postres. Si voleu tafanejar, podeu clicar en AQUEST enllaç. Si escolliu aquesta opció, podreu comprovar que el preu mitjà per persona és de 50 a 60 €, depenent del que trieu. El pressupost per un àpat es pot disparar un xic, però penso que està més que justificat. Des del meu punt de vista la relació qualitat-preu és equilibrada i correcta.

D'altra banda, també ofereix menús per a grups: el Menú Cel per 40 € i el Menú Estel per 55 €. Una altra molt bona opció són els menús gastronòmics, ideals per a parelles o grups més petits de persones. El Menú Degustació costa 55 € i el Menú Gastro té un cost de 40 €. De tant en tant, m'agrada delectar-me amb petits homenatges gastronòmics. Com podreu comprovar en la imatge de sota, vaig tenir l'oportunitat de gaudir del Menú Gastro fa uns mesos. ESPECTACULAR TOT!!!


 

Ja ho sabeu, si voleu gaudir d'una CUINA EN MAJÚSCULES  a Lleida, us recomano L'Estel de la Mercè. No us decebrà!

L'ESTEL DE LA MERCÈ
CARRER CARDINAL CISNEROS, 30, LLEIDA
TELF. 973288008

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada