dijous, 11 de maig del 2017

Mostra Cervesa Artesana de Lleida

Us agrada la cervesa artesana? Coneixeu els secrets de cada tipologia de cervesa que es produeix a les terres de Lleida? En els darrers anys hi ha hagut un boom de la cervesa artesana a la nostra terra. Jo mateixa, fins fa poc, en desconeixia molts aspectes i gràcies a l'oportunitat d'anar alguns tasts, a poc a poc he anat aprenent i apreciant més i més el ventall que ens ofereix el món de la cervesa artesana. Un món apassionant de sabors i que ens permet degustar un producte fet al territori, amb gustos, matisos, olors i aromes que el diferencien de la típica cervesa industrial.


El proper dissabte 13 de maig i dins dels actes de la Festa Major de Lleida, els principals productors de cervesa de les terres de Ponent participaran en La Mostra de la Cervesa Artesana de Lleida a la plaça del Dipòsit de 12 a 0 h on podrem trobar diferents tipologies de cervesa artesana de Lleida. Hi haurà estands de cervesa artesana de: Cervesa Boira de Lleida, Cerveses Ponent de Seró, Cervesa Picarda de la Franja, Vandals Cervesers del Pont de Suert, Cervesa artesana Ctretze Pirineus de La Pobla de Segur, Cerveses Lo Perot de Penelles, Cerveses lo Vilot d'Almacelles, Cerveses Matoll de Belianes i la Vella Caravana de Menàrguens. També hi haurà parades de menjar amb la cooperativa agrosaludable Dlleida i l' Espai Centre Històric La Barraca, música, activitats infantils, etc. Més avall us detallaré el programa d'activitats. 


He pensat en fer una petita guia de totes les cerveses que probablement trobarem el proper dissabte, per tal d'ajudar-vos a triar millor. Tot seguit trobareu els obradors o cervesers que participen en aquesta mostra i una fitxa molt resumida de cada cervesa que realitzen. Espero que us sigui d'utilitat i que en pugueu treure'n el màxim profit!! 😉


Us deixo un link d'un blog on expliquen molt bé els estils i les tipologies de la cervesa per si voleu donar-hi un cop d'ull:. 
http://cervesaencatala.blogspot.com.es/2009/10/els-estils-tipologia-de-la-cervesa.html

CTRETZE
De la passió per la cervesa artesana neix CTretze Pirineus, un projecte de joves emprenedors que, amb il·lusió per presentar un producte de qualitat i moguts per l’esforç diari, han introduït al mercat aquesta cervesa. Les seves receptes estan inspirades en el Pallars Jussà, la comarca pirinenca que comprèn gran part de la plana de la Conca del Noguera Pallaresa, el Flamisell i la plana de la Conca Dellà. Tenen 6 varietats de cervesa actuals amb producció que a continuació us detallo:

 
Nom: SOLANA
Tipus de Cervesa: Rossa / PALE ALE
Graus: 7%
Descripció: Sabors afruitats ben combinats amb notes àcides. Una cervesa molt refrescant.
Amargor IBU's: ----



Nom: OBAGA
Tipus de Cervesa: Torrada / Brown Ale
Graus: 5,9%
Descripció: Aromes dolces i lleugerament torrades. Intens sabor. L'amargor del llúpol contrasta amb la dolçor de la malta.
Amargor IBU's: -----



Nom: GISCA
Tipus de Cervesa: Rossa / Summer Ale
Graus: 4,8%
Descripció: Cervesa lleugera i de baix contingut alcohòlic però, gustosa. Tocs afruitats de mandarina.
Amargor IBU's: 20



Nom: WALLACE
Tipus de Cervesa: Rossa / American Blonde Ale (sense gluten)
Graus: 5,5%
Descripció: Cervesa suau i amb molt de gust. Sense gluten.
Amargor IBU's: 35



Nom: MR. OWL
Tipus de Cervesa: Daurada/ American Pale Ale.
Graus: 5,6%
Descripció: Refrescant, aromàtica i suau.
Amargor IBU's: 35

Nom: Black Xisquella
Tipus de Cervesa: Negra/ Russian Imperial Stout.
Graus: 8,2%
Descripció: Aroma i sabor intensament maltós, amb tocs torrats. Amargor potent i alta gradació alcohòlica.
Amargor IBU's: 45-65
CASA DALMASES
La Fundació Casa Dalmases de Cervera ha impulsat el projecte d’elaboració i comercialització de cervesa artesana amb la intenció de crear ocupació, per integrar les “diferents capacitats” de les persones que en formem part, donant resposta a la fragilitat social del nostre temps. En l’actualitat elaboren dos tipus de cervesa d’alta fermentació:


Nom: La Bruixa Pale Ale
Tipus de Cervesa: Pale Ale
Graus: 5,5%
Descripció: Aromes especiats i cítrics. És cítrica, amb un punt dolç i refrescant.
Amargor IBU's: 33




Nom: La Roella Red Ale
Tipus de Cervesa: Red Ale
Graus: 5,5%
Descripció: Aromes florals i de fruits de tardor. Color vermell coure. Gustos torrats suaus i amargor moderada.
Amargor IBU's: 28
LA VELLA CARAVANA
La Vella Caravana és una microcerveseria situada a Menàrguens, nascuda de la passió per la cervesa on es fa un procés d’elaboració completament artesà. Actualment, produeixen nou estils diferents de cervesa fixes, més altres possibles cerveses de manera intermitent. La il·lusió per produir cerveses diferents i de qualitat i proximitat és el que els apassiona. 



Nom: Bòria de Menàrguens
Tipus de Cervesa: Weizen-Weisbeer
Graus: 6,25%
Descripció: Cervesa de blat refrescant i equilibrada. Notes de pa, galeta i delicat cítric amb aromes florals i de plàtan. 
Amargor IBU's: ----




Nom: Lo Terrós
Tipus de Cervesa: Brown ale
Graus: 5,4%
Descripció: Records de brioixeria, pa torrat i cacau. Cremosa i plena de sabor amb tocs amargs.
Amargor IBU's: ---




Nom: Dunkel Dunk
Tipus de Cervesa: Dunkel weizen
Graus: 5,4%
Descripció: Cervesa fosca de blat. Afruitada i refrescant. Aromes de crosta de pa amb espècies i matisos florals i afruitats. Sabors de cacau, fruita madura i agradable amargor.
Amargor IBU's: ----




Nom: Flor de Llúpol
Tipus de Cervesa: American pale ale
Graus: 7,3%
Descripció: Caramelitzada i astringent. Aromes de pa negre, torrades i cítrics. Sabors herbals amargs contrastats per notes de caramel i confitura de taronja.
Amargor IBU's: ----




Nom: Mataelefantes
Tipus de Cervesa: Indian Pale Ale (IPA)
Graus: 6,5%
Descripció: Frescor de pa i pi. Ataronjada i vetllada, desplega fruita tropical i herbes aromàtiques. Sabors de fruites, passes madures Contundent amargor pinenca i resinosa.
Amargor IBU's: ----




Nom: Pera Nostra
Tipus de Cervesa: Fruit Beer
Graus: 4,5%
Descripció: Cervesa rosa i suau, amb un punt àcid i aromàtica gràcies a l’addició de pera Conference, canyella, malta d’ordi, blat i pera ecològica de Lleida.
Amargor IBU's: ----




Nom: Maltrago
Tipus de Cervesa: Imperial wheat Stout
Graus: 9,1%
Descripció: Negre intens sota capa bronzejada. Aromes i sabors de cafè torrefacte, cacau amarg sobre dolçor suau maltejada amb frescor de pa i herbes.
Amargor IBU's: ----



Nom: Ponent roots
Tipus de Cervesa: American Wheat
Graus: 5,9%
Descripció: Una cervesa rosa de graduació suau i un punt aromàtic i refrescant, delicat cítric amb aromes florals.
Amargor IBU's: ---
LO PEROT & CO BREW
Lo Perot és un petit obrador situat a Penelles (La Noguera). Tenen la inquietud d’elaborar i consumir des de la proximitat, mantenint un producte fresc i natural. Els mou l’objectiu de donar a conèixer de més a prop el producte i els productors. 



Nom: Lo Perot
Tipus de Cervesa: IPA (Indian Pale Ale)
Graus: 6,4%
Descripció: Cervesa d’estil anglès i fermentació alta, de color ataronjat. Aroma herbaci i fresc.Gustos cítrics i florals, deguts a la alta llupolització. Cos intens però lleugera de beure.
Amargor IBU's: 53




Nom: N’alera
Tipus de Cervesa: Pale Ale
Graus: 4,3%
Descripció: Cervesa d’estil anglès, fermentació alta, de color groguenc i espuma blanca. Aromes a fruita dolça. De gust amarg, amb tocs de pera.
Amargor IBU's: 35




Nom: Lo Torrat
Tipus de Cervesa: Porter
Graus: 5,5%
Descripció: Cervesa d’estil anglès i fermentació alta. Color marró fosc gairebé negre, espuma persistent i de color crema. Aromes torrefactes. Gust amb tocs de caramel toffee, melassa i llúpol herbaci.
Amargor IBU's: 35



LO VILOT


Cervesa Lo Vilot està situada a Almacelles. Treballen per a poder elaborar una cervesa artesana ecològica produïda amb ingredients de producció pròpia; cultiven camps de cereals i llúpol propis.


Nom: Scottish
Tipus de Cervesa: Scottish heavy – Ale
Graus: 4,8%
Descripció: Cervesa torrada escocesa. Molt aromàtica a malt però de cos força lleuger. Aromes i sabors a pa torrat, caramels i torba.
Amargor IBU's: 23



Nom: BLAT ECO
Tipus de Cervesa: Weissbier /Ale Rossa de Blat - Ecològica
Graus: 5,2%
Descripció: Cervesa rossa de blat tipus alemany i ecològica. Suau i fàcil de beure, molt poc amarga i amb un toc àcid refrescant.
Amargor IBU's: 16



Nom: ORIGINAL IPA
Tipus de Cervesa: ENGLISH IPA / Ale ambre, amarga i afruitada
Graus: 6,7%
Descripció: Cervesa complexa, moderadament forta i alhora refrescant.
Amargor IBU's: 57




Nom: ANTIGA
Tipus de Cervesa: Old Ale /Ale fosca, maltosa, dolça i suau
Graus: 6%
Descripció: Cervesa fosca amb cos mitjà, cremosa, càlida. Sabors i aromes que recorden a la xocolata, els fruits secs i a la fusta en barril. Caràcter dolç i poc llupolat, ja que s’ha anat perdent en l’envelliment de la cervesa
Amargor IBU's: 35




Nom: ZATEC
Tipus de Cervesa: PALE ALE BELGA /Ale rossa, suau i sense Gluten
Graus: 5,5%
Descripció: Cervesa rossa apta per a celíacs una mica afruitada, fàcil de beure, de color ambre i poc amarga.
Amargor IBU's: 25




Nom: LISKA
Tipus de Cervesa: AMERICAN IPA
Graus: 6%
Descripció: Ale rossa, amarga, seca i afruitada. Sabors i aromes a fruites exòtiques i resina.
Amargor IBU's: 60





Nom: GARIPA
Tipus de Cervesa: AMERICAN WHEAT IPA / Ale rossa de blat.
Graus: 5,8%
Descripció: Cervesa rossa de blat, refrescant i fàcil de beure tot i tenir 80 IBUS d’amargor. Aromes florals i especiats del llúpol.
Amargor IBU's: 80




Nom: HOPPY PILS
Tipus de Cervesa: BOHEMIAN PILSNER /
Graus: 5,3%
Descripció: Cervesa Lager color palla, amarga i seca. Suau, seca i llupolada. Refrescant.
Amargor IBU's: 60



Nom: CYDÒNIA
Tipus de Cervesa: FRUIT AMERICAN IPA
Graus: 6,5%
Descripció: Ale ambre, amarga i afruitada, amb sabors a codony, i fruites tropicals. Toc aspre, sec i cítric.
Amargor IBU's: 71





Nom: BLACK POWER
Tipus de Cervesa: IMPERIAL STOUT
Graus: 8,5%
Descripció:Cervesa Ale negra intensa, forta, maltosa amb cos i llupolada, amb notes torrefactes i fruits negres i/o secs.
Amargor IBU's: 120




Nom: MONSTRE BU
Tipus de Cervesa: NEW ENGLAND INDIAN PALE ALE
Graus: 5,5%
Descripció: Afruitada, refrescant i fàcil de beure. Molt aromàtica amb sabors i aromes a fruites tropicals. Sembla més un suc de fruites que una cervesa per l'elevada concentració de civada.
Amargor IBU's: 69




Nom: TU RAY
Tipus de Cervesa: RYE IPA
Graus: 7,2%
Descripció: Indian Pale Ale elaborada amb sègol. Aromes i sabors  a resines de pi amb un toc final a fruites de pinyol i fruites tropicals.
Amargor IBU's: 88
CERVESES DE PONENT
Cerveses Ponent de Seró, neix al juliol de 2012 amb la finalitat d’aportar al món de la cervesa un producte natural i de qualitat, elaborant cervesa artesana sense filtrar ni pasteuritzar. Aquestes característiques aporten unes propietats organolèptiques úniques.



Nom: Ponent de Blat
Tipus de Cervesa: Weissbier
Graus: 4,3%
Descripció: Suau i lleugerament amarga. Lleuger gust a banana i clau.
Amargor IBU's: 13




Nom: Ponent Abadia
Tipus de Cervesa: Dark Ale
Graus: 7,1%
Descripció: Color natural rogenc i escuma densa. Sabor fresc i persistent en boca amb un toc subtilment especiat.
Amargor IBU's: 24





Nom: Ponent Starlight
Tipus de Cervesa: Indian Pale Ale (IPA)
Graus: 5,5%
Descripció: Toc fresc i herbal. Cervesa amb molt cos. Matisos afruitats provinents de la fermentació.
Amargor IBU's: 50





Nom: Ponent Dolmen
Tipus de Cervesa: Stout
Graus: 5,2%
Descripció: Cervesa complexa de sabors i aromes a cacau i cafè. L’escuma compacta i densa de color crema ens endinsa a una autèntica cervesa negra.
Amargor IBU's: 38

CERVESA BOIRA
Boira és la cervesa artesanal elaborada a Lleida. Dos amics de Lleida, el Josep i el Miquel, van fer una inversió molt modesta, per poder proveir-se d'allò necessari per a l'elaboració de cervesa artesanal. La seva passió per aquesta beguda, els consells de família i amics i la lectura de llibres especialitzats els embarcaren en la creació de la seva pròpia cervesa.





Nom: Boira
Tipus de Cervesa: Smooth ale
Graus: 5,2%
Descripció: Es una cervesa molt lleugera i fàcil de veure, però amb cos i personalitat donat pel toc característic de la malta fumada.
Amargor IBU's: -----
PICARDA
Cerveses Picarda neix a Mequinensa amb l'objectiu d'oferir unes cerveses de qualitat al consumidor. Utilitzen les matèries primeres que, des de sempre, s'han fet servir en l'elaboració de la cervesa: Aigua, sucre, malts, llúpols i llevats. 






Nom: PICARDA
Tipus de Cervesa: Blonde Ale
Graus: 5,6%
Descripció: És una cervesa d'alta fermentació. Te matisos florals i és fresca. Una cervesa molt equilibrada i agradable al paladar.
Amargor IBU's: 15





Nom: MONEGRE
Tipus de Cervesa: Scottish Heavy.
Graus: 6,4%
Descripció: Cervesa amb color coure fosc. Aromes maltosos i dolços amb fons torrefacte que la fan refrescant. Lleugerament herbal.
Amargor IBU's: 33




Nom: WEIZEN
Tipus de Cervesa: Weizen.
Graus: 4,8%
Descripció: Cervesa de color daurat intens. Aroma floral fresc amb lleugers tocs a clau. Predomini de gust a cereal i un toc a plàtan. Cervesa lleugera i refrescant.
Amargor IBU's: 13



Nom: PALE ALE
Tipus de Cervesa: English Pale Ale
Graus: 5,2%
Descripció: Una cervesa un xic amarga amb tocs finals cítrics.
Amargor
 IBU's: 25



Nom: NICOLAS IS GREEN
Tipus de Cervesa: Bitter
Graus: 3%
Descripció: Aromes de fruita madura i herbals amb un gust amarg. Una cervesa de baixa graduació alcohòlica i molt refrescant.
Amargor IBU's: 45




Nom: PICARDA AMB MEL DE ROMANÍ.
Tipus de Cervesa: Blond Ale estil Belga.
Graus: 5,6%
Descripció: Es realitza una segona fermentació a la qual s'afegeix la mel de romaní. Per tant és molt més suau i equilibrada.
Amargor IBU's: 15


PROGRAMA ACTIVITATS
Ubicació: Plaça del Dipòsit
De 12 a 23 h.- Mostra de Cervesa Artesana de Lleida
De 12 a 14 h.-  Activitats infantils
De 14 a 15.30 h.-  Vermut de Festa Major del Centre Històric ofert pels hotelers del barri,
amb l’actuació del grup Sunset Country autèntica música country americana.

Festival de Música Folk de Lleida amb les següents actuacions:
18.30 h. FOLKATRES Ball Folk
20 h. SINHOM
21.30 h. WICCAL’S


Salut i gaudiu de la cervesa feta a casa nostra!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada